Park – KM 2000

Torsdagen den 31:a augusti avgjordes det andra klubbmästerskapet i parkorientering återigen på det välkända Djäkneberget. Att det blev Djäkneberget som än en gång kom i fokus beror helt och hållet på att det inte finns några andra bra alternativ. Tyvärr finns det inte samma bra utbud på parker som i tex. Stockholm.

Nåväl dagen i sig bjöd på en del överraskningar i alla fall när det gällde vädret. Klockan halv fem när vederbörande hade infunnit sig vid restaurangen för att sätta ut kontrollerna, sken solen glatt uppe på himmelen och ett antal glada studenter hade börjat samlats på ängen intill för att fira. Klockan kvart över fem öppnade himmelen sig och världens oväder bröt med åska därtill. Fortare än kvickt var alla övriga människor på Djäkneberget borta. Gissa om banläggaren blev blöt? Jympadojorna mina var mer än blöta och hade ett ljud som lät, sluurp sluurp. När det sedan drog i hop sig för tävling var solen åter framme och vädret blev riktigt hyggligt.

Starten var i år förlagd till Domkyrkan för att de deltagande skulle få en himmelsk start. När man så skulle iväg bar det iväg upp och in bland de små husen uppe på kyrkbacken vilket kunde te sig lite klurigt bland gränderna särskilt när man kommer rusande i full fart och skall upptäcka den där lilla stigen som leder in till kontrollen. På senare delen av banan skulle man upp till Djäkneberget där det fanns en långsträcka som ledde upp till en sten (se kartan). Här var det säkert många som drog en stor suck av trötthet uppför backen.

I denna upplaga av Park-KM fanns det inga blindkontroller med ute på banan, kanske till glädje för många. De som var med i fjol minns säkert, med blandade känslor, den väl synliga kontrollen på ön ute i Svartån. Men även denna gång fanns det en ö med i bilden denna skulle dock alla ha.

Segrade denna gång gjorde:

  • Claes Pettersson H17
  • Anna Nygård D17
  • Daniel Johannesson H16
  • Elin Lethagen D16

Stort grattis till er och alla andra som kämpade sig runt.

Som vanligt tycker jag det är väldigt roligt att så många sluter upp och kommer (även fast vädret var lite nyckfullt) och av kommentarerna att döma så verkade det som de flesta hade haft skoj även denna gång. Jag återkommer säkert igen nästa år med Park-KM och kanske då på ett nytt ställe. Det är verkligen kul att arrangera parktävling!

Banläggare, Patrik Gunnarsson

Se även kompletta resultatlistor och bilder på hemsidan.